Το δάχτυλο στη μύτη


Συγγραφέας : Merlán, Paula
Εκδότης : Carnivora
Έτος έκδοσης : 2024
ISBN : 978-618-87057-6-0
Σελίδες : 40
Κατηγορίες : Παιδικά βιβλία, Μεταφρασμένα

16.00 € 14.40 €




Τι έπαθε η Σοφία; Η μύτη της έχει γίνει τεράστια! Οι γονείς της την έχουν προειδοποιήσει, όμως εκείνη δεν σταματά να βάζει το δάχτυλο στη μύτη της. Μάλιστα, το κάνει σε τέτοιο βαθμό, που ο Τιμ, ο δείκτης του αριστερού της χεριού, έχει φτιάξει μέσα στη μύτη της Σοφίας ολόκληρο σπίτι: έχει τη δική του βιβλιοθήκη, ένα σαλόνι με τηλεόραση, την κουζίνα με το ιδιαίτερο μενού του… Ένα διασκεδαστικό βιβλίο, με ζωντανή εικονογράφηση, που θα κάνει τα παιδιά να γελάσουν, αλλά ίσως και να τα βοηθήσει να κόψουν μία… «αγαπημένη» τους συνήθεια!

Η Πάουλα Μερλάν (Paula Merlán) (Βίγκο, 1979) σπούδασε Νομική, αλλά στη συνέχεια στράφηκε στον κόσμο της εκπαίδευσης. Μόλις πήρε το πτυχίο της στην Παιδαγωγική, ξεκίνησε να παραδίσει μαθήματα φιλαναγνωσίας, που την ενέπνευσαν να αρχίσει να δημιουργεί τις δικές της ιστορίες.
Το 2012 εξέδωσε το πρώτο της εικονογραφημένο βιβλίο. Έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις στον χώρο του παιδικού βιβλίου (Διεθνή Βραβεία Latino, Βραβείο OEPLI-Ισπανικής Οργάνωσης Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου). Σήμερα εργάζεται ως παιδαγωγός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και συνεχίζει να εκδίδει δεκάδες, πολυμεταφρασμένα, βιβλία. Το δάχτυλο στη μύτη έχει μεταφραστεί σε πάνω από δέκα γλώσσες.







e-mail Facebook Twitter