Από την περίπτωση του Μεγάλου Αλεξάνδρου τα σημερινά και τα μελλοντικά στελέχη μπορούν να πάρουν πολύτιμα μαθήματα για την ανάπτυξη των ηγετικών αρετών και ικανοτήτων τους. Μπορούν να διδαχτούν τον τρόπο με τον οποίο εξελίχτηκε έχοντας βασικό του δάσκαλο τον Αριστοτέλη. Μπορούν επίσης να μάθουν τους ρόλους, τις λειτουργίες, τις ενέργειες και τις πρακτικές του, που συνιστούσαν την αποτελεσματική και επιτυχημένη ηγετική του συμπεριφορά. Τέλος, μπορούν να αντλήσουν στοιχεία από το ηγετικό του στιλ και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της ηγετικής του συμπεριφοράς, όπως ευαισθησία για τους ανθρώπους, ακεραιότητα, ταπεινότητα.
Το βιβλίο του Λεωνίδα Γεωργιάδη, με σαφήνεια και πληρότητα, αναπτύσσει όλα τα πολύ χρήσιμα μαθήματα τα οποία τα σύγχρονα στελέχη των επιχειρήσεων, των δημοσίων, κοινωνικών και πολιτικών οργανισμών χρειάζεται να πάρουν για να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους στην άσκηση της ηγεσίας για το κοινό καλό, κατά τον Αριστοτέλη, δηλαδή το δικό τους, των ανθρώπων τους και, ευρύτερα, της κοινωνίας.
Γνωρίζοντας αρκετά καλά την παγκόσμια και την ελληνική βιβλιογραφία για το μάνατζμεντ και την ηγεσία, θεωρώ ότι το παρόν βιβλίο αποτελεί μια σημαντική συνεισφορά σε αυτή.
Δημήτρης Μπουραντάς
O Λεωνίδας Γεωργιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Το 1989 αποφοίτησε από τη Μαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών με βαθμό «Άριστα». Στο ίδιο τμήμα εργάστηκε ως μεταπτυχιακός υπότροφος (ΕΜΥ) μέχρι το 1993 παρακολουθώντας μεταπτυχιακές σπουδές, τις οποίες διέκοψε μετά τον απρόσμενο θάνατο των γονέων του. Αμέσως ανέλαβε τη διεύθυνση του εκδοτικού οίκου «ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» μαζί με τα αδέλφια του, Άδωνι και Αλέξανδρο. Από το 2013 διδάσκει Φιλοσοφία στην πρότυπη σχολή «Ελληνική Αγωγή», ενώ έχει συγγράψει τέσσερα βιβλία: το Λεξικόν Ελληνικής Μυθολογίας, το Λεξικόν Ελλήνων Φιλοσόφων, το Περί Ηγεσίας στην Αρχαία Ελλάδα και το Μαθήματα Φιλοσοφίας. Αυτό είναι το πέμπτο βιβλίο του, καρπός συστηματικής μελέτης της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας και εικοσαετούς παρουσίας σε σεμινάρια και διαλέξεις εσωτερικής ψυχολογίας και αυτοβελτίωσης. Στόχος του είναι η παρουσίαση των βασικών διδασκαλιών της αρχαίας φιλοσοφίας με κατανοητό και πρακτικό τρόπο, ώστε αυτές να γίνουν καθημερινή έμπνευση για τον σύγχρονο άνθρωπο στην προσπάθειά του να ανακαλύψει το αληθινό νόημα στη ζωή του.