Chord Scales & Arpeggios for piano

Πρακτική εξάσκηση πάνω στις κλίμακες της σύγχρονης μουσικής
Συγγραφέας : Οικονομάκη, Χρυσάνθη
Εκδότης : Εκδόσεις Cambia
Έτος έκδοσης : 2022
ISBN : 979-0-801174-35-2
Σελίδες : 70
Σχήμα : 21x28

18.00 € 16.20 €




Πρακτική εξάσκηση πάνω στις κλίμακες της σύγχρονης μουσικής.

Το βιβλίο αυτό είναι μια καλή αρχή για όποιον θέλει να εξερευνήσει τις κλίμακες, να μελετήσει τους οπλισμούς τους, να πάρει μια γεύση από το συμβολισμό των συγχορδιών και τη λογική κατασκευής τους ώστε να μπορέσει να προχωρήσει αργότερα σε πιο σύνθετη μελέτη άλλων βιβλίων που περιέχουν περισσότερες λεπτομέρειες για τις έλξεις των συγχορδιών που προκύπτουν κ.λπ.
Η σειρά των Τρόπων έχει γίνει βάσει της τετράφωνης συγχορδίας που προκύπτει στην τονική τους. Έτσι, οι Τρόποι που περιέχουν μείζων συγχορδία στην τονική έχουν ομαδοποιηθεί, ενώ ακολουθούν οι Τρόποι που περιέχουν ελλάσων συγχορδία και τέλος ημι-ελαττωμένη συγχορδία.
Δακτυλισμοί δίνονται για κάθε κλίμακα, ενώ οι αλλοιώσεις εμφανίζονται μέσα στο πεντάγραμμο και όχι σαν οπλισμός στην αρχή του πενταγράμμου, καθώς η μελέτη των Τρόπων είναι αρκετά δύσκολη και είναι πιο εύκολη η ανάγνωσή τους όταν βλέπουμε τις αλλοιώσεις κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης. Μετά από την εξάσκηση όμως με μελέτη της παρτιτούρας είναι απαραίτητο να μάθουμε απ’έξω όλους τους τρόπους χρωματικά ώστε να απεξαρτηθούμε τόσο από τους οπλισμούς και τις αλλοιώσεις όσο και από τη δακτυλοθεσία.

Τα χέρια έχουν μνήμη και είναι καλό να εξασκήσουμε αυτή την ιδιότητα για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στον αυτοσχεδιασμό μας.

Κατάλληλο για όσους βρίσκονται σε μέσο επίπεδο πιάνου.







e-mail Facebook Twitter