Αυτο-αποκάλυψη σε δύο φωνές


Συγγραφέας : Γεωργαντά, Ευγενία
Εκδότης : Κοντύλι
Έτος έκδοσης : 2024
ISBN : 978-960-9661-69-0
Σελίδες : 324
Κατηγορίες : Ψυχοθεραπεία

16.50 € 14.85 €




Η ιδέα για το Αυτο-αποκάλυψη σε δυο φωνές ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια μέσα από μια αυθόρμητη σκέψη της Ευγενίας Γεωργαντά και του Αλέξη Χαρισιάδη να μπουν σε έναν πηγαίο διάλογο για το τι τους οδήγησε να ασχοληθούν με την υπαρξιακή ­ψυχοθεραπεία. Το «γίγνεσθαι», η Ελληνική Εταιρεία Υπαρξιακής Ψυχολογίας, προσμετρούσε ήδη δέκα χρόνια ζωής και ήμασταν πολύ χαρούμενοι και ενθουσιώδεις με την προοπτική της ­διάδοσης της υπαρξιακής ψυχοθεραπείας στην Ελλάδα.
Τι είναι όμως η υπαρξιακή ψυχοθεραπεία και κυρίως τι είναι για εμάς τους δυο; Αυτό ήταν το καίριο και αρχικό ερώτημα. Όμως καθώς αρχίσαμε να βρισκόμαστε και να ­συνομιλούμε προσθέταμε νέες πτυχές και ερωτήματα. Οι διάλογοί μας ήταν ­αυθόρμητοι και ειλικρινείς και προσπαθούσαμε πάντα να περνάμε καλά με τη διαδικασία χωρίς να σκεφτόμαστε τόσο πολύ το αποτέλεσμα. Έτσι, σιγά σιγά δημιουργήθηκαν οι ενότητες του βιβλίου και αναπτύχθηκαν διάφορα θέματα, όπως οι στόχοι της ψυχοθεραπείας, ο ψυχοθεραπευτής ως άνθρωπος, η θεραπευτική σχέση, η εκπαίδευση του ψυχοθεραπευτή, αλλά και τα υπαρξιακά θέματα: ο θάνατος, η μοναξιά, το νόημα, η ελευθερία και η ευθύνη, το ενσώματο, η αυθεντικότητα, η υπαρξιακή αγωνία και οι ενοχές κ.ά.
Σήμερα, 10 χρόνια μετά, κρατάτε αυτό το πόνημα στα χέρια σας. Ελπίζουμε να το βρείτε τόσο συναρπαστικό όσο ήταν για εμάς η διαδικασία ολοκλήρωσής του.


Η Ευγενία Γεωργαντά γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα. Σπούδασε ψυχολογία στο Αμερικάνικο Κολέγιο-Deree College και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Tufts University στη Βοστόνη και διδακτορικό στο Massachusetts School of Professional Psychology. Από το 1986 ζει και εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια στην Ελλάδα. Έχει διδάξει στο Αμερικάνικο Κολέγιο-Deree College, στο Southeastern, στο La Verne, στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Θεραπείας, καθώς και σε σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει με παρουσιάσεις και ομιλίες σε διεθνή συνέδρια. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και βιβλία. Είναι συνεργάτης του Συμβουλευτικού Κέντρου Φοιτητών στο Πανεπιστημίου Αθηνών, για θέματα που αφορούν άτομα με ειδικές ανάγκες. Είναι μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης, του Αμερικάνικου Ψυχολογικού Συλλόγου και του παραρτήματος 32 της Ανθρωπιστικής Ψυχολογίας (APA, Div. 32), του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Ψυχοθεραπευτών (EAP), της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛΨΕ) και του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ).






e-mail Facebook Twitter