Βήματα για τη ζωή

Οδηγός μαθημάτων και εγχειρίδιο εκπαιδευτικού - Πρόγραμμα ανατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων για τις Α' Β' και Γ' δημοτικού
Συγγραφέας : Κουρμούση, Νάντια
Εικονογράφος : Γαλάνη, Δώρα
Επιμελητής : Κούτρας, Βασίλης
Εκδότης : Σοκόλη - Κουλεδάκη
Έτος έκδοσης : 2014
ISBN : 978-9963-2994-2-3
Σελίδες : 368
Σχήμα : 30x21
Κατηγορίες : Εκπαίδευση, Προσχολική Εκπαίδευση - Προγράμματα μαθημάτων Εκπαιδευτικές δεξιότητες

102.71 € 77.03 €




Το Πρόγραμμα έχει τη μορφή ενός πακέτου και αποτελείται από: Το Εγχειρίδιο Εκπαιδευτικού, που παρέχει σαφείς και αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση του Προγράμματος. Τις Επιστολές για την οικογένεια, που περιέχουν σύντομη περιγραφή του περιεχομένου κάθε μαθήματος, μαζί με υποδείξεις και κατευθύνσεις για τη συνέχιση της μάθησης στο σπίτι. Τον Οδηγό Μαθημάτων, με αναλυτική παρουσίαση της κάθε διδασκαλίας και του τρόπου σύνδεσής της με το υπόλοιπο πρόγραμμα του σχολείου (Αναλυτικό και Κρυφό Πρόγραμμα). Τις Εικόνες Μαθημάτων, για την παρουσίαση ιστοριών από την καθημερινότητα των παιδιών, ώστε να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης στον Κύκλο. Τις Μάσκες Συναισθημάτων, σε πρόσωπα φυσικού μεγέθους, για την κατασκευή των μασκών. Τις δύο Γαντόκουκλες, έναν μαθητή και μια μαθήτρια που χρησιμοποιούνται για να εισάγουν αλλά και για να επιδείξουν τον τρόπο χρήσης των διδασκόμενων εννοιών και δεξιοτήτων και το Αντιστρές παιχνίδι του Κύκλου, το οποίο κρατά κάθε παιδί όταν είναι η σειρά του να μιλήσει για τον εαυτό του.
 

Τα συγγραφικά δικαιώματα (έσοδα συγγραφέα από πωλήσεις) του Προγράμματος έχουν εκχωρηθεί στη UNICEF.


Η Νάντια Κουρμούση, νηπιαγωγός, σπούδασε στη Θεσσαλονίκη και εργάστηκε σε νηπιαγωγεία της Αττικής. Μετεκπαιδεύτηκε στο Διδασκαλείο Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Αθηνών, απέκτησε MSc στην Προαγωγή της Υγείας από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και φοίτησε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα "Έλεγχος του Στρες και Προαγωγή της Υγείας" της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως συνεργάτης, επόπτευσε πρακτικές ασκήσεις φοιτητών στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής Προσχολικής Ηλικίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και δίδαξε Σχεδιασμό Προγραμμάτων Ψυχικής Ενδυνάμωσης για το Νηπιαγωγείο στο πλαίσιο του μαθήματος της Αγωγής Υγείας στο Διδασκαλείο Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι υπ. διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με θέμα διδακτορικής διατριβής την "Εκπαίδευση σε Ατομικές και Κοινωνικές Δεξιότητες στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας στο Νηπιαγωγείο".






e-mail Facebook Twitter