Μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης (1453) καμία δύναμη δεν φαινόταν ικανή να ανακόψει τη λαίλαπα των Οθωμανών. Ξαφνικά, όμως, από τις έρημες πεδιάδες της Βλαχίας (της σημερινής Ρουμανίας) ξεπρόβαλε ως τιμωρός εκδικητής ο Βλαντ Τσέπες, ο θρυλικός Δράκουλας. Η φήμη της σκληρότητάς του σκόρπισε τον τρόμο στους φανατισμένους Τούρκους και στο σύντομο διάστημα της διακυβέρνησής του η οθωμανική προέλαση ανακόπηκε.
Ποιος ήταν, όμως, ο πραγματικός Βλαντ; Ένας σαδιστής τύρρανος που "τρεφόταν" με την αγωνία των θυμάτων του τα οποία ανασκολόπιζε; Ή μήπως ένας ηγεμόνας που προσπάθησε να επιβάλει τον νόμο και την τάξη σε μια καθυστερημένη χώρα; Οι εχθροί του κηλίδωσαν την υστεροφημία του παρουσιάζοντάς τον ως αιμοσταγές βαμπίρ, τον "κόμη Δράκουλα", οι Ρουμάνοι, όμως, τον θεωρούν εθνικό τους ήρωα και θεμελιωτή του κράτους τους. Στο πρόσωπό του η ιστορία και ο θρύλος ύφαναν ένα αξεδιάλυτο μυστήριο που διαιωνίζεται μέχρι τις μέρες μας.
Ο Νίκος Γιαννόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε στο τμήμα Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θεωρείται ειδικός στις πολεμικές τακτικές και στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Επανάστασης του 1821. Μεταξύ των ετών 2001-2010 διετέλεσε διευθυντής σύνταξης στο περιοδικό "Μεγάλες Μάχες" των εκδόσεων "Περισκόπιο", καθώς και σε σειρά βιβλίων των ίδιων εκδόσεων. Μελέτες και άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά "Στρατιωτική Ιστορία", "Ναυτική Ιστορία", "Αεροπορική Ιστορία", "Ιστορικά θέματα", "Crypto", "What if", "Ιστορικά θέματα", "Ιστορία του Έθνους" και "Ρatria". Από τις εκδόσεις "Περισκόπιο" έχουν δημοσιευτεί τα βιβλία του: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης - Η πολυτάραχη ζωή και η δράση του ηγέτη της Επανάστασης", Αθήνα 2001 και "Μεγάλες Μάχες της Εθνεγερσίας (1821-1829)", Αθήνα 2009.