Εμπειρία και αυτογνωσία. Τόμος Α΄


Συγγραφέας : Συλλογικό έργο
Εκδότης : Γρηγόρη
Έτος έκδοσης : 2024
ISBN : 978-960-612-515-7
Σελίδες : 244
Κατηγορίες : Αυτογνωσία Φιλοσοφία, Σύγχρονη

17.00 € 15.30 €




O τόμος αυτός εμπεριέχει προσεγγίσεις από διαφορετικούς κλάδους της επιστήμης και παρέχει νέες οπτικές σε επίκαιρα θέματα και ζωτικά καθημερινά προβλήματα που αφορούν στη γνώση του εαυτού μέσα από τη σχέση της εμπειρίας και της αυτογνωσίας. Αναλύονται θέματα και προβληματισμοί εμπειρίας και αυτογνωσίας από φιλοσοφική, θεολογική, ψυχιατρική και ψυχολογική οπτική με τρόπο που διανοίγονται νέες προοπτικές και δράσεις που αφορούν στη Φιλοσοφική Συμβουλευτική και στη Φιλοσοφία της Αυτογνωσίας.
Οι συγγραφείς του τόμου μέσα από τη διεπιστημονική προσέγγιση, όσο και με την ανεπιτήδευτη παράθεση των επιστημονικών πορισμάτων τους, κατευθύνουν και καθοδηγούν σε θέματα αυτογνωσίας. Το παρόν πόνημα είναι χρήσιμο καθώς δίνει απαντήσεις σε ζητήματα αυτογνωσίας που απασχολούν όλες τις ηλικίες. Απευθύνεται επίσης σε φοιτητές και επιστήμονες όλων των επιστημονικών κλάδων: ψυχιάτρους, ψυχολόγους, παιδαγωγούς, κοινωνιολόγους, θεολόγους και φιλοσοφικούς συμβούλους.
Ο τόμος Εμπειρία και Αυτογνωσία μέσα από την επιστημονική πολυφωνία και την πληθώρα των θεμάτων αυτογνωσίας αποτελεί έναν επιστημονικό οδοδείκτη που σε ταξιδεύει με ασφάλεια στην οδό της γνώσης του εαυτού και στη γνώση των άλλων.

Συγγραφείς: Αλέξανδρος-Σταμάτιος Αντωνίου, Γεώργιος Αραμπατζής, Παρασκευή Ελευθερίου, Κώστας Θεολόγου, Θωμάς Κορδώνης, Παναγιώτης Κορμάς, Γιώργος Κούζας, Γιώργος Κωστελέτος, Αικατερίνη Λαμπροπούλου, Μιχαήλ Κ. Μαντζανάς, Ευαγγελία Μαρκοπούλου, Διονύσιος Μπενέτος, Χαράλαμπος Χ. Παπαγεωργίου, Χρήστος Παρθένης, Κώστας Πόταγας, Γιάννης Πρελορέντζος, Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης, Λαμπρινή Σιούλη, Ιωάννης Τρισόκκας, Σπυρίδων Τσιτσίγκος, Αντώνιος Χατζημωυσής, Μαρία Κ. Χωριανοπούλου







e-mail Facebook Twitter