«Η ευτυχία δεν είναι επίτευγμα.
Είναι η ίδια σου η φύση».
Osho
Η αναζήτηση της ευτυχίας είναι φυσική στους ανθρώπους, δεν είναι όμως κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μέσα από δουλειά ή προσπάθεια. Πρέπει να ανακαλύψεις και πάλι την ίδια σου τη φύση. Στην Ευτυχία, ο Όσσο λέει ότι η ευτυχία είναι φυσικό παράγωγο τού να ζει κανείς τη ζωή του με αυθεντικότητα. Σύμφωνα με τον Όσσο, «Η φύση τού εαυτού είναι η ευδαιμονία. Δεν είναι μια ποιότητα τού εαυτού, είναι η ίδια του η ουσία».
Συνεπώς, η ευτυχία δεν είναι απλώς και μόνο μια σχέση με τον εαυτό. Ο εαυτός είναι ευδαιμονία. Κι όταν αρχίσεις μια αυθεντική αναζήτηση για τον εαυτό, η φυσική συνέπεια είναι ότι βρίσκεις την ευτυχία.
Η σειρά Insights – Όραμα για έναν καινούργιο τρόπο ζωής ρίχνει φως σε πεποιθήσεις και συμπεριφορές οι οποίες εμποδίζουν τα άτομα να είναι ο πραγματικός τους εαυτός. Με έναν ευφυή συνδυασμό συμπόνιας και χιούμορ, ο Όσσο ενθαρρύνει τον αναγνώστη να αντιμετωπίσει αυτό που θα ήθελε περισσότερο να αποφύγει – πράγμα που δίνει ακριβώς το κλειδί για την αληθινή επίγνωση και δύναμη.
Ο Όσσο (πραγματικό όνομα Τσάντρα Μοχάν Ζαΐν) γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1931 και απεβίωσε στις 19 Ιανουαρίου 1990. Πήρε το όνομα Όσσο (Osho) τ0 1989. Ήταν Ινδός μυστικιστής φιλόσοφος και πνευματικός διδάσκαλος που κέρδισε διεθνή αναγνώριση. Η διδασκαλία του επικεντρώθηκε στη σημασία του διαλογισμού, στην αγάπη στη δημιουργικότητα και στην ευδαιμονία, στοιχεία που ενυπάρχουν στον άνθρωπο και τα οποία χάνει εντεταγμένος ων σε ένα σύστημα που αποτελείται από στατικά πιστεύω αυστηρές θρησκευτικές παραδόσεις και κοινωνικοποίηση μέσα σε αυστηρά νομικά πλαίσια. Ο Όσσο υπήρξε καθηγητής φιλοσοφίας. Ταξίδεψε σε ολόκληρη την Ινδία διδάσκοντας. Οι απόψεις του για την σεξουαλικότητα έγιναν αιτία να του κολλήσουν το παρατσούκλι "ο γκουρού του σεξ", (αποτέλεσμα του φοβικού συνδρόμου που κυριεύει την συντηρητική θρησκευτικοκεντρική κοινωνία όταν απειλούνται ο θεσμοί της). Το 1970 εγκαταστάθηκε στην Βομβάη, οπότε και άρχισαν να αυξάνουν θεαματικά οι αριθμοί των Δυτικών που έρχονταν για να μυηθούν στην φιλοσοφία του. Το 1981 εγκαταστάθηκε στο Όρεγκον των ΗΠΑ όπου οι οπαδοί του ίδρυσαν μια διεθνή κοινότητα με το όνομα Ρατζνισπουράμ. Η κοινότητα αυτή ήρθε σε σύγκρουση με τις αρχές του τόπου και ο Όσσο απελάθηκε από την χώρα με την κατηγορία ότι πα-ραβίασε τον νόμο περί μετανάστευσης. Επέστρεψε στο Πούνε, όπου και πέθανε το 1990. Το ασράμ του (το κέντρο του) είναι σήμερα γνωστό ως "The Osho International Meditation Resort".