Η Δράμα στον χώρο και χρόνο

Βιβλίο Δεύτερο
Συγγραφέας : Δίτσιος, Νίκος
Εκδότης : Ελκυστής
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 9786185525552
Σελίδες : 326
Κατηγορίες : Δράμα - Ιστορία

16.00 € 12.00 €




ΕΠΟΧΕΣ: ΣΙΔΗΡΟΥ. ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ. ΑΡΧΑΪΚΗ. ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΕΩΣ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΥΣ ΘΕΟΥΣ

Οι περισσότεροι ιστορικοί θα παραδεχθούν ότι τα γραπτά της ιστορίας είναι προϊόν επιλεγμένης ανάγνωσης στοιχείων. Η ιστορία δεν είναι τόσο ύλη μιας πραγματικότητας, όσο είναι ύλη μιας ερμηνείας, επιτηδευμένης όχι
μόνο από τον χρόνο και χώρο αλλά επίσης από την δύναμη των σχέσεων. Πολλοί ιστορικοί θα παραδεχθούν πως τα υπάρχοντα γραπτά για τις περισσότερες ιστορικές περιόδους είναι καθ΄ αυτά περιορισμένα και προκατειλημμένα. Οι όροι ιστορία και προϊστορία, αντί να είναι ισάξιες, αντανακλούν προκατάληψη υπέρ των γραπτών. Όπου δεν υπάρχει κείμενο, δεν έχουμε ιστορία, λέγεται, αλλά μόνο ένα προανάγνωσμα στην ιστορία.
Αυτός ο ονοματισμός αποτελεί σμίκρυνση της σημαντικότητας της προϊστορίας.


Ο Νίκος Δίτσιος γεννήθηκε στη Δράμα το 1951. Στα γυμνασιακά του χρόνια γοητεύτηκε από τη γνωριμία με την αρχαία Ελλάδα και τον χριστιανισμό. Αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Μιλάνο. Κατά την παραμονή του στην Ιταλία συμμετείχε σε πρωτοποριακά για την εποχή πολιτικά, κοινωνικά, φιλοσοφικά και άλλα εναλλακτικά κινήματα. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Διδυμότειχο. Στη Δράμα υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του Συλλόγου Δραμινών Φοιτητών, της Κινηματογραφικής Λέσχης Δράμας και της Οικολογικής Κίνησης Δράμας. Εργάστηκε ως αρχιτέκτων μηχανικός μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 2016.






e-mail Facebook Twitter