Το παιδί είναι ο "βασιλιάς του κόσμου". Όμως αυτός ο "βασιλιάς" δεν έχει ανάγκη από υλικά αγαθά, αλλά από αγάπη, στοργή, λατρεία, καλοσύνη, σεβασμό στην προσωπικότητά του και τρυφερή συνομιλία με τους γονείς του. Όλα αυτά αποτελούν την ένδυση του παιδιού. Δυστυχώς πολύ συχνά δεν τα έχει. Αντίθετα έχει ακριβά ρούχα, παιχνίδια, ακριβά κινητά τηλέφωνα, χρήματα, ανεξέλεγκτη παρακολούθηση των ακατάλληλων προγραμμάτων της τηλεόρασης και ανεξέλεγκτη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Και το χειρότερο, το παιδί δέχεται βάναυσα κακοποίηση όλων των μορφών, εκμετάλλευση και εξευτελισμό της προσωπικότητας του. Τελικά το παιδί, ο "βασιλιάς του κόσμου" αισθάνεται "γυμνός" με τη νέα ενδυματολογική του αμφίεση, με όλα αυτά τα εντυπωσιακά υλικά αγαθά που λανθασμένα του προσφέρονται.
Η Μαίρη Σιμώνη - Λιόλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και κατάγεται από τη Χαλκιδική. Τελείωσε τη στοιχειώδη εκπαίδευση στην Ακαδημία Αλεξανδρουπόλεως, που φιλοξενούνταν στη Θεσσαλονίκη. Γυμνασιακά μαθήματα παρακολούθησε στο Γ΄ Γυμνάσιο Θηλέων Θεσσαλονίκης και υπήρξε μαθήτρια του αείμνηστου, τότε Γυμνασιάρχη, Κωνσταντίνου Γκράτζιου.
Παράλληλα με τις Γυμνασιακές της σπουδές, τις οποίες τελείωσε με "άριστα", παρακολουθούσε μαθήματα πιάνου και Θεωρίας στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, στην τάξη του καθηγητή και μαέστρου Γεωργίου Θυμή και μαθήματα Γαλλικών στη Γαλλική Σχολή Καλογραιών Saint Vincent και στο Lycie Francais της Θεσσαλονίκης. Σπούδασε Ελληνική και Γαλλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία.
Διορίσθηκε στη Δημόσια Μέση Εκπαίδευση και υπηρέτησε στο Ε΄ Γυμνάσιο Θηλέων Θεσσαλονίκης. Μετά το γάμο της έμεινε για λίγα χρόνια στο Κονγκό. Στην Ελλάδα επέστρεψε με την οικογένεια της το 1967. Παρ' όλες τις οικογενειακές της υποχρεώσεις, υπερίσχυσε η έντονη προσωπικότητά της και κατάφερε να διευρύνει τις γνώσεις της, παρακολουθώντας ως τακτική φοιτήτρια μαθήματα Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής - Ψυχολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1989 πήρε το πτυχίο της Παιδαγωγικής.
Εγραψε πολλά άρθρα σε εφημερίδες. Εκανε πολλές διαλέξεις με θέματα παιδαγωγικού και κοινωνικού περιεχομένου, με θέματα που αφορούν τα Μ.Μ.Ε., έκανε παρουσιάσεις καλλιτεχνών και άλλα. Είναι μέλος σε πολλούς Συλλόγους φιλανθρωπικού, κυρίως, χαρακτήρα. Είναι Β΄ Αντιπρόεδρος του Συλλόγου "Φίλοι του Μουσείου Γ. Δροσίνη". Είναι κάτοικος και λάτρης της Κηφισιάς εδώ και είκοσι χρόνια. Έχει επανειλημμένως βραβευθεί από το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κηφισιάς για την παρουσία της στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Απ' τις εκδόσεις Κηφισιά κυκλοφορεί το βιβλίο της "Αρχόντισσα Κηφισιά - η ρομαντική ιστορία του χθες έως το 1950".