Δοκιμασμένος τόσο στα πεδία των μαχών τού Ελληνοϊταλικού Πολέμου και της Εθνικής Αντίστασης όσο και επί δεκαετίες στις αίθουσες των δικαστηρίων, ο Κυριάκος Αναστ. Κυριακός καταθέτει στο βιβλίο του "Η ελληνική εξωτερική πολιτική" τις σκέψεις του για τη διεθνή κατάσταση και τους ελληνικούς διπλωματικούς χειρισμούς. Πρόκειται για τη συλλογή δεκαεπτά άρθρων, τα περισσότερα από τα οποία δημοσιεύθηκαν σε εφημερίδες και περιοδικά στο διάστημα 1992-1996.
Η καυστική πένα του Κ. Κυριακού, το οξύ πνεύμα και η πείρα που αποκόμισε αγωνιζόμενος από παιδί στο στίβο της ζωής, προσφέρουν στον αναγνώστη την ευκαιρία να γνωρίσει μια άποψη για την ελληνική διπλωματία, εντελώς διαφορετική από αυτή που προβάλλουν οι πολιτικοί και τα Μ.Μ.Ε.
Με τον ιδιαίτερο τρόπο γραφής του και με αναφορές στην ελληνική ιστορία και τα προσωπικά του βιώματα, ο Κ. Κυριακός παρουσιάζει τα αίτια της ελληνικής κακοδαιμονίας και την πραγματική θέση της χώρας μας στο παγκόσμιο γεωπολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι.
Η "Ελληνική εξωτερική πολιτική" είναι ένα απαραίτητο ανάγνωσμα για όσους θέλουν να γνωρίσουν την αληθινή ελληνική ιστορία και να προβληματιστούν για το μέλλον της πατρίδας μας.
Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Τρικάλων το 1935 και τον ίδιο χρόνο πέτυχε και γράφτηκε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το1939, τελειόφοιτος, πήρε το δίπλωμά του το 1959, εξαιτίας της συμμετοχής του στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο και στην Εθνική Αντίσταση του ΕΑΜ ΕΛΑΣ με ενεργό συμμετοχή και τους μετέπειτα διωγμούς με φυλακή, εξορία, μέχρι και το 1959. Το 1937 διορίστηκε στην ΑΤΕ. Το 1940 στρατεύθηκε και υπηρέτησε στον 3ο Λόχο του 5ου Συντάγματος, με τον οποίο πολέμησε στη γραμμή των πρόσω στο μέτωπο της Αλβανίας από την αρχή μέχρι το τέλος του πολέμου. Αποστρατεύθηκε τον Απρίλη του 1941, ένας από τους 17 αρτιμελείς οπλίτες του λόχου από τους 182 που άρχισαν τον πόλεμο.
Τιμωρήθηκε τον Ιούλιο του 1941 από το Διευθυντή του Υποκαταστήματος Τρικάλων της ΑΤΕ "διότι αρνήθηκε να εργασθεί για λογαριασμό των Γερμανικών Αρχών Κατοχής".
Είναι ιδρυτικό μέλος των αντιστασιακών οργανώσεων στο Νομό Τρικάλων, ιδιαίτερα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, με το ψευδώνυμο "Ανδρίκος".