Η ζωή αρχίζει εκεί που χτυπά η καρδιά σου


Συγγραφέας : Καραβά, Μαρία
Εκδότης : Ηδύφωνο
Έτος έκδοσης : 2024
ISBN : 978-618-5450-83-0
Σελίδες : 64
Κατηγορίες : Ποίηση - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις

10.00 € 9.00 €




Πρόκειται για ποιητικό δοκίμιο για την αναζήτηση και κατανόηση της ουσιαστικής ζωής. Στο βάθος ενός τεχνητά μηχανοκίνητου κόσμου, εκεί που η καρδιά του έχει αντέξει τις επεμβάσεις και ακόμη χτυπά, υπάρχει ένας επίγειος παράδεισος. Άλλοι βλέπουν ατελείωτα πλούσια μπλε λιβάδια γεμάτα με ανθισμένα πορτοκαλί ηλιοτρόπια, κόκκινα τριαντάφυλλα, πράσινες τουλίπες και κίτρινες παπαρούνες. Άλλοι βλέπουν απέραντες πράσινες θάλασσες, απλωμένες για να στρώσουν τον δρόμο στα βλέμματα που προσπαθούν να φτάσουν στους ορίζοντές τους. Ό,τι και να βλέπει όποιος έχει καταφέρει να φτάσει στον τόπο αυτό, ένα είναι το κοινό γνώρισμα: όλων των ειδών τα πλάσματα που αναπνέουν εκεί απολαμβάνουν κάθε τους ανάσα συμβιώνοντας ειρηνικά. Εσύ, τι βλέπεις;

Η Μαρία Καραβά γεννήθηκε συγγραφέας, μεγάλωσε στην Εύβοια, σπούδασε στο Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι 36 ετών και κατοικεί στην Αθήνα.
Θα μπορούσε να πει κανείς πως πρώτα άρχισε να γράφει και μετά να μιλά.
Αγαπά την κάθε είδους ανεκτίμητης αξίας τέχνη και απολαμβάνει την ποίηση.
Είναι αθεράπευτα ρομαντική με ροκ αποχρώσεις και ταξιδεύει πάντα χωρίς να είναι αναγκαίος ο περιορισμός των χιλιομετρικών αποστάσεων.
Η μουσική επένδυση είναι χαρακτηριστικό των στιγμών της, είναι φυσιολάτρης και της αρέσει να ρεμβάζει.
Πιστεύει ότι τίποτε δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κατηγορία και ότι κανείς μας δε γνωρίζει τίποτα, καθώς επίσης θεωρεί ότι η ουσιαστική ελευθερία είναι μια βαθιά εσωτερική υπόθεση.
Η μετουσίωση των σκέψεών της σε βιβλίο περισσότερο παρομοιάζεται με καρπούς που τους επιτρέπεις να ανθίσουν, πάρα για απόφαση.







e-mail Facebook Twitter