Τα "Τετράδια" είναι μία δίγλωσση έκδοση-ανοιχτή πρόσκληση σε νέους συγγραφείς να ξεκινήσουν να εκφράζονται με τον γραπτό λόγο.
Η σειρά θα περιλαμβάνει πάντα δύο καταξιωμένους και εμπείρους Έλληνες συγγραφείς, έναν ποιητή, αλλά και έναν πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα.
Το κάθε βιβλίο πωλείται ξεχωριστά στην τιμή των 5 ευρώ ή και τα τέσσερα μαζί στην τιμή των 18 ευρώ.
Η πρώτη τετράδα, τα "Τετράδια 1-4" περιλαμβάνει τη Σώτη Τριανταφύλλου, τον Κυριάκο Αθανασιάδη, τον Χαράλαμπο Γιαννακόπουλο και τον Χρήστο Νάτση.
Στόχος της σειράς είναι να δώσει την ευκαιρία σε ανθρώπους που έχουν περιορισμένο χρόνο να κρατούν την επαφή τους με την καλή ελληνική λογοτεχνία αλλά κυρίως να γίνει γνωστή η σύγχρονη ελληνική δημιουργία και γλώσσα στον κόσμο, γι'αυτό και η έκδοση αυτή είναι δίγλωσση.
Η Σώτη Τριανταφύλλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Σπούδασε φαρμακευτική στην Αθήνα, ιστορία και πολιτισμούς στο Παρίσι, ιστορία της αμερικανικής πόλης στη Νέα Υόρκη καθώς και γαλλική φιλολογία στην Αθήνα. Έχει γράψει τρεις συλλογές διηγημάτων ("Μέρες που έμοιαζαν με μανταρίνι", "Το εναέριο τρένο στο Στίλγουελ", "Άλφαμπετ Σίτυ"), δύο βιβλία για τον κινηματογράφο ("Κινηματογραφημένες πόλεις", "Ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου 1976-1992"), δέκα μυθιστορήματα ("Σάββατο βράδυ στην άκρη της πόλης", "Αύριο, μια άλλη χώρα", "Ο υπόγειος ουρανός", "Το εργοστάσιο των μολυβιών", "Φτωχή Μάργκο", "Άλμπατρος", "Κινέζικα κουτιά", "Λίγο από το αίμα σου", "Για την αγάπη της γεωμετρίας", "Σπάνιες γαίες"), που έγιναν τα περισσότερα μπεστ σέλερ, τις νουβέλες: "Γράμμα από την Αλάσκα", "Θάνατος το ξημέρωμα", "Η φυγή", "Συγχώρεση", "Πιτσιμπούργκο", τα βιβλία για παιδιά: "Η Μάριον στα ασημένια νησιά και τα κόκκινα δάση", "Γράμμα από ένα δράκο", "Η Μιλένα και το φρικτό ψάρι", και για εφήβους και νέους: "Αφρικανικό ημερολόγιο", "Μιλώντας με την Αλίκη για τη φιλοσοφία και το νόημα της ζωής". Μαζί με τον Ηλία Ιωακείμογλου, έγραψαν από κοινού τα βιβλία: "Αριστερή τρομοκρατία, δημοκρατία και κράτος" και "Για τη σημαία και το έθνος". Τα άρθρα της στην εφημερίδα "Athens Voice" συγκεντρώθηκαν στον τόμο, "Η φοβερή τροπή των πραγμάτων".