Θεός και δημιουργία

Επιλογές μέσα από το έργο του Γιάκομπ Λόρμπερ: Τα μεγάλα ερωτήματα της ζωής
Συγγραφέας : Λουτς, Βάλτερ
Μεταφραστής : Δροσοπούλου, Σοφιάννα
Εκδότης : Πύρινος Κόσμος
Έτος έκδοσης : 1996
ISBN : 978-960-430-000-6
Σελίδες : 304
Σχήμα : 21x14
Κατηγορίες : Βίβλος - Κριτική, ερμηνεία κλπ

17.00 € 12.75 €




Στο κατώφλι της τρίτης χιλιετηρίδας, η ανθρωπότητα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πνευματικής αλλαγής που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία. Επιστήμη και τεχνολογία τρέχουν έναν αγώνα δρόμου και η γνώση που συσσωρεύεται μ' αυτόν τον τρόπο δεν προλαβαίνει να καταγραφεί στις βιβλιοθήκες του κόσμου. Η επιστήμη έχει ήδη φθάσει στα όρια του τι μπορεί να ανακαλυφθεί με βάση τη νόηση και τις καθαρά υλικές μεθόδους έρευνας. Πέρα απ' αυτά τα όρια όμως, ορθώνονται τα πανάρχαια ερωτήματα σχετικά με τη φύση και το νόημα της ζωής, την προέλευση και τον προορισμό του ανθρώπου και του σύμπαντος. Ο καθένας που ψάχνει για την αλήθεια, θέτει και σήμερα τα βασικά ερωτήματα για τον Θεό, τη φύση, τον άνθρωπο και τις μεταξύ τους σχέσεις.
Τις βάσεις για ένα τέτοιο γάμο έχει βάλει το φως της αλήθειας που διαχέεται μέσα από το έργο του Ιάκωβου Λόρμπερ. Εδώ πίστη και γνώση αποτελούν μία αδιαχώριστη ενότητα. Γι' αυτό οικοδομούν μία γέφυρα προς την πνευματικότητα, την επανασύνδεση (re-ligio) δηλαδή της γήινης σκέψης του ανθρώπου με την αιώνια θεϊκή-πνευματική συνείδησή του, όπου όλα τα ερωτήματα βρίσκουν την απάντηση και τη λύση τους. Αυτό το έργο του δρα Λουτς είναι ο πληρέστερος και καλύτερος σχολιασμός ολόκληρου του έργου του Λόρμπερ. Σ' αυτόν τον πρώτο τόμο ασχολείται διεξοδικά με ερωτήματα όπως το Είναι του Θεού, γιατί και πώς έγινε η Δημιουργία, η προϊστορία της γης, η ατομική θεωρία από την πνευματική της, προέλευση και ο προορισμός του ανθρώπου, η τελειοποίηση του ανθρώπου κ.ά.
Η ζωντανή και πετυχημένη παρουσίαση αυτών των αληθειών είναι βέβαιο ότι παράλληλα θα διεγείρει την καρδιά και το νου προς μία βαθύτερη κατανόηση της διδασκαλίας του Χριστού. Η πραγμάτωση αυτής της διδασκαλίας είναι και ο δρόμος για την αληθινή εσωτερική γαλήνη. 







e-mail Facebook Twitter