Λόνα η καρέτα καρέτα και τα μικρά της φυλαχτά


Συγγραφέας : Ταρασιάδου, Αγγελική
Εικονογράφος : Δανατζή, Κωνσταντίνα
Εκδότης : Εκδόσεις Φυλάτος
Έτος έκδοσης : 2024
ISBN : 9789606582790
Σελίδες : 46
Κατηγορίες : Παιδικά βιβλία, Ελληνικά

13.11 € 11.80 €




Ακολουθήστε τη Λόνα, τη χελώνα καρέτα-καρέτα, στο ταξίδι της επιστροφής στα κρυστάλλινα νερά της Ζακύνθου για να γεννήσει τα αβγά της. Τι περιμένει τα μικρά της χελωνάκια όταν βγουν από τα αβγά τους; Ποιοι κίνδυνοι τα απειλούν και πώς θα τους ξεπεράσουν για να φτάσουν στη θάλασσα; Αυτό το εκπαιδευτικό παραμύθι βοηθά τα παιδιά να μάθουν για τον κύκλο ζωής της χελώνας καρέτα-καρέτα και να ευαισθητοποιηθούν στην προστασία της. Με όμορφη αφήγηση και πλούσιες περιγραφές, καλλιεργεί αξίες όπως η διατήρηση των φυσικών οικοσυστημάτων, η αλληλεγγύη, η αρμονική συνύπαρξη και ο σεβασμός προς κάθε μορφή ζωής. Το βιβλίο περιλαμβάνει προτάσεις για εκπαιδευτικές δραστηριότητες, ιδανικές για γονείς και εκπαιδευτικούς, καθώς και το τραγούδι της Λόνα, το οποίο συμπληρώνει ιδανικά την ιστορία.

Η Αγγελική Ταρασιάδου είναι νηπιαγωγός και δουλεύει στη δημόσια εκπαίδευση από το 2001. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με αντικείμενο την Εκπαίδευση για την Αειφορία και το Περιβάλλον, εκπονώντας τη διπλωματική της εργασία με θέμα τη διαμόρφωση της περιβαλλοντικής συνείδησης μέσα από το οικολογικό παραμύθι. Είναι επίσης κάτοχος διετούς φοιτήσεως Μεταπτυχιακού διπλώματος στη «Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση» του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Πτυχίου Παιδαγωγικής του Τμήματος Νηπιαγωγών του ΑΠΘ.
Έχει υλοποιήσει και παρουσιάσει πολιτιστικά και προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο νηπιαγωγείο. Έχει κάνει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και ανακοινώσεις σε ελληνικά συνέδρια. Στο πλαίσιο της συνεχούς κατάρτισης, έχει παρακολουθήσει πολλά εκπαιδευτικά συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες. Το πρώτο της παιδικό βιβλίο έχει τίτλο: «Ο βοτανόκηπος της Χριστίνας».
Πάνω απ’ όλα όμως αγαπάει τα παιδιά, αυτά τα μικρά πλασματάκια που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο μας.







e-mail Facebook Twitter