Οι Καταραμένοι


Συγγραφέας : Ράπτη, Μαρία
Εκδότης : Αρχέτυπο
Έτος έκδοσης : 2017
ISBN : 960-421-239-2
Σελίδες : 296
Σχήμα : 14x21
Κατηγορίες : Νεοελληνική ποίηση - Συλλογές Νεοελληνική πεζογραφία - Διήγημα - Συλλογές

14.90 € 11.03 €




Το Κοράκι του Πόε. Η Σαλώμη του Όσκαρ Ουάιλντ. Ο Εωσφόρος του Ντορέ. Οι ιστορίες αυτές άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην παγκόσμια λογοτεχνία και τέχνη. Λιγότερο γνωστές, ωστόσο, είναι οι προσωπικές ιστορίες των ίδιων των δημιουργών τους: ο φλεγόμενος έρωτας του Μαγιακόφσκι, η καταστροφική σχέση του Λόρδου Βύρωνα και της Λαίδης Καρολάιν Λαμπ, το τελευταίο ταξίδι του Σέλλεϋ...

Στο βιβλίο αυτό συγκεντρώθηκαν είκοσι και μία ιστορίες των Καταραμένων δημιουργών, ανθρώπων που ακολούθησαν στη ζωή τους κάθε είδους πάθος σε αναζήτηση μιας ιδέας. Παράλληλα, όλοι τους αποτύπωσαν την πορεία τους σε εκείνα τα έργα τέχνης που εμείς θα θυμόμαστε για πάντα, όπως Τα Άνθη του Κακού, Φρανκενστάιν, Οφηλία,  Μια Εποχή στην Κόλαση κ.ά.

Μέσα από τις μυθιστορηματικές ζωές τους, μια εναλλακτική ιστορία της τέχνης αποτυπώνεται στο χαρτί, γραμμένη με φωτιά, αψέντι και κρασί.


Η Μαρία Ράπτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε βιολοντσέλο (τάξη Β. Παπαδημητριου) και μονωδία (τάξη Ι. Τρούσσα) στο Ωδείο Αθηνών. Παρακολούθησε μαθήματα σύγχρονου τραγουδιού (τάξη Κ. Θωμαΐδη) στο ωδείο Φ. Νάκας. Συνέχισε τις σπουδές της στη μελέτη κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου Ελλήνων και ξένων συνθετών με τον αρχιμουσικό Αντρέα Πυλαρινό. Έχει λάβει μέρος σε συναυλίες και έχει ηχογραφήσει cd με παιδικά τραγούδια με τίτλο "Τα τραγούδια του τριγωνοψαρούλη". Είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών.






e-mail Facebook Twitter