Ποιήματα [1972-2012]


Συγγραφέας : Κατσιούρης, Αλέκος
Εκδότης : Ιωλκός
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-960-640-059-9
Σελίδες : 312
Κατηγορίες : Νεοελληνική ποίηση

15.00 € 12.00 €




Μια πορεία σαράντα χρόνων στο μοναχικό μονοπάτι της Ποίησης μέσ’ από επιλεγμένα ποιήματα, ταξινομημένα αρχικά σε δώδεκα ανέκδοτες ποιητικές συλλογές.
Για την επιλογή των ποιημάτων, εκτός από την υποκειμενική κρίση, σημαντικό κριτήριο ήταν η χαρτογράφηση της διαδρομής προς τον καθορισμό της προσωπικής έκφρασης του ποιητή.
Οι πρώτες έντεκα ενότητες αναφέρονται σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους ενώ η τελευταία (Πορτρέτα) είναι καθαρά θεματική και καλύπτει μια μεγαλύτερη περίοδο. Η θεματολογία καλύπτει ένα μεγάλο εύρος καταστάσεων στις οποίες περιέρχεται η ανθρώπινη ψυχή, όπως ο έρωτας, η μοναξιά, η θλίψη, ο φόβος, οι διαπροσωπικές σχέσεις, οι υπαρξιακές αναζητήσεις, η ελπίδα, το άγνωστο, η αρμονία, ο θάνατος και τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.


Ο Αλέκος Κατσιούρης γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1950. Εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα επί 37 χρόνια κι υπηρέτησε ως ανώτερο στέλεχος στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ομιλεί αγγλικά και γαλλικά. Έζησε στο Παρίσι, στα Τίρανα και στο Βελιγράδι. Έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από σαράντα χώρες σε Ευρώπη, Ασία, Αφρική κι Αμερική. Τα τελευταία χρόνια μένει στην Αθήνα. Η ποιητική συλλογή «Πρόναοι και μετόπες» είναι το πρώτο του βιβλίο.






e-mail Facebook Twitter