Σκέψεις και προσεγγίσεις


Συγγραφέας : Στέκα - Ασωνίτου, Αντουανέττα
Εκδότης : Λεξίτυπον
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-960-597-352-0
Σελίδες : 156
Κατηγορίες : Νεοελληνικό δοκίμιο

12.50 € 11.25 €




Αν υπάρχει έστω και μία απειροελάχιστη πιθανότητα να επέδρασαν θετικά ο κορονοϊός (και ο συνακόλουθός του εγκλεισμός) στη ζωή των ανθρώπων, του κάθε ανθρώπου, αυτή είναι ότι τον βοήθησε να στραφεί στον εσωτερικό εαυτό του, να καταγράψει τις πιθανές εντυπώσεις και σκέψεις του αντίκρυ σ’ ένα τοπίο, μία εικόνα, ένα γεγονός, ένα θέμα, θέματα που μας αφορούν όλους.

Προσωπικά έζησα τα βιώματα αυτά όταν ένιωσα πραγματικά ότι είμαι και εγώ ένα κομμάτι της απέραντης αυτής φύσης, σε μία απόλυτη, ολοκληρωτική ταύτιση. Και ήταν αυτή, φίλε αναγνώστη, μία πρωτόφαντη, μοναδικής αξίας χαρά. Το βιβλίο αυτό είναι έκφραση της χαράς αυτής. Τη μοιράζομαι μαζί σου· ίσως τη νοιώσεις και συ.

Α. Ασωνίτου,


Η Αντουανέττα Στέκα - Ασωνίτου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952 και κατοικεί στο Χολαργό. Σε ηλικία 15 ετών έγραψε τα πρώτα της ποιήματα. Μετά από τις σπουδές της εργάζεται ως ξεναγός και παράλληλα γράφει. Πρωτοεμφανίστηκε στο χώρο της ποίησης το 1983 με τη συλλογή "Αναζητήσεις". Από το 1994 ασχολείται και με το δοκίμιο. Καλλιεργεί και άλλα είδη λόγου: διήγημα, μετάφραση, παιδικό ποίημα. Δημοσιεύει σε λογοτεχνικά περιοδικά. Είναι τακτική συνεργάτης στα περιοδικά: "Πνευματική Ζωή" (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών) και "Έκφραση". Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και δραστηριοποιείται με ομιλίες σε διάφορους λογοτεχνικούς χώρους. Έχει βραβευτεί με Βραβείο Λογοτεχνικού Διαγωνισμού για το δοκίμιο. Για τον ποιητικό της λόγο εκφράστηκαν επαινετικά οι Γιάννης Κουτσοχέρας, Κώστας Βαλέτας, Δημήτρης Καραμβάλης κ.ά.






e-mail Facebook Twitter