Στα χρόνια της παρακμής


Συγγραφέας : Σανιδάς, Γιώργος
Εκδότης : Ανάτυπο
Έτος έκδοσης : 2015
ISBN : 618-81897-2-0
Σελίδες : 304
Σχήμα : 21x14
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα

16.00 € 12.00 €




Το μυθιστόρημα ξεκινά λίγα χρόνια πριν την αρχή της κρίσης και φτάνει μέχρι το 2012. Παρακολουθεί κυρίως τη ζωή ενός συνηθισμένου στις μέρες μας προέδρου και των ανθρώπων που τον περιστοιχίζουν από τον πιο ταπεινό μέχρι τον ανηψιό του, υπουργό της κυβέρνησης. Όλα τα πρόσωπα συνθέτουν το μωσαϊκό όσων οδηγούν έκοντες άκοντες τη χώρα στην απόλυτη παρακμή.
Ο συγγραφέας διαγράφει με άμεσο και συναρπαστικό τρόπο τη συμπεριφορά, τους χαρακτήρες και τη νοοτροπία τους ενώ δεν παραλείπει να αναλύσει την πολιτική κατάσταση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης προτείνοντας μάλιστα λύσεις. Το μυθιστόρημα "Στα χρόνια της παρακμής" παρά τη μυθοπλασία του είναι πιο αληθινό απ' την φαινομενική πραγματικότητα γιατί "βλέπει" πάνω απ' αυτήν.


Ο Γιώργος Σανιδάς γεννήθηκε στη Σκιάθο και σήμερα ζει στη Θεσσαλονίκη όπου εργάζεται σαν οικονομολόγος. Ασχολείται παράλληλα με θέματα Κοινωνικής Οικονομίας και Τουρισμού, αρθρογραφώντας σε περιοδικά και εφημερίδες. Υπήρξε διευθυντής και συντάκτης του περιοδικού Ηλεκτρική Ενέργεια. Εξέδωσε, επίσης, τα βιβλία "Οι Συνεταιρισμοί των Ηλεκτρολόγων στην Κοινωνική Οικονομία" και "Έρευνα - Μελέτη για τον Τουρισμό και την Σκιάθο". Στο χώρο της λογοτεχνίας, επηρεασμένος απ' τον σπουδαίο συμπατριώτη του Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, συγγράφει από τα παιδικά του χρόνια λογοτεχνικά έργα, κυρίως μυθιστορήματα, νουβέλες και θεατρικά. Έχει εκδώσει τα βιβλία με τους παρακάτω τίτλους: "Πρωτοετής φοιτητής" (ποιητική νουβέλα) "Λοχία, γιατί (δεν) εκινήθης;" (μυθιστόρημα) "Το παιδί της βασίλισσας" (μυθιστόρημα) Επιπλέον, ο συγγραφέας έχει ολοκληρώσει τη συγγραφή πέντε ανέκδοτων θεατρικών παραμυθιών






e-mail Facebook Twitter