Τα Θαυμαστά Ζώα του Eric Carle


Συγγραφέας : Carle, Eric, 1929-
Εκδότης : Καλειδοσκόπιο
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-960-471-222-9
Σελίδες : 70
Σχήμα : 21x28
Κατηγορίες : Παιδικά βιβλία, Μεταφρασμένα

26.90 € 24.21 €




Ανακαλύψτε τη βιοποικιλότητα του πλανήτη μας και πάνω από 180 υπέροχα ζώα ζωγραφισμένα από τον Έρικ Καρλ, τον δημιουργό του βιβλίου Μια Κάμπια Πολύ Πεινασμένη

Τα 180 ζώα του βιβλίου ζουν στα τροπικά δάση, στις σαβάνες, στην έρημο, στους πάγους και τα χιόνια, στον ωκεανό, στα βουνά, στο δάσος, ανάμεσά μας. Μικρά και μεγάλα, χωράνε όλα στις σελίδες της πρωτότυπης αυτής εγκυκλοπαίδειας -ακόμα και η γαλάζια φάλαινα, το μεγαλύτερο ζώο της Γης, που ξεδιπλώνεται μπροστά μας σε μια σελίδα 80 εκατοστών. Μαζί της ιπτάμενοι σκίουροι, κοάλα, ερωδιοί, ηλεκτροφόρα χέλια, σαύρες, κολεόπτερα, γεωσκώληκες, μυρμηγκοφάγοι, γορίλες, ελέφαντες, αλιγάτορες, φλαμίνγκο, πάνθηρες, λιοντάρια, ζέβρες, ιπποπόταμοι, βίσωνες, καγκουρό, κροταλίες, πιγκουίνοι, δελφίνια, ιππόκαμποι, φώκιες, χρυσαετοί, πάντα, νυχτερίδες, αλεπούδες, αρκούδες και τόσα άλλα. Γνωρίζοντας τους διαφορετικούς βιότοπους και τα συναρπαστικά πλάσματα που τους κατοικούν, οι μικροί αναγνώστες θα συνειδητοποιήσουν πως ο άνθρωπος δεν είναι παρά ένας μικρός κρίκος στην αλυσίδα της βιοποικιλότητας και θα μάθουν να σέβονται το φυσικό περιβάλλον.

Προσθέστε άλλο ένα βιβλίο του Έρικ Καρλ στη βιβλιοθήκη σας!


O Eric Carle γεννήθηκε στις Συρακούσες της Νέας Υόρκης το 1929. Οι γονείς του ήταν μετανάστες από τη Γερμανία και, το 1935, η οικογένεια επέστρεψε στη Στουτγάρδη. Στα 16 του, ο Έρικ έγινε δεκτός σε μια σχολή καλών τεχνών, εμπειρία που του άνοιξε έναν ολόκληρο καινούργιο κόσμο. Για αρκετά χρόνια, ο Έρικ εργάστηκε ως γραφίστας στη Νέα Υόρκη. Σχεδόν σαραντάρης, άρχισε να γράφει και να εικονογραφεί παιδικά βιβλία -ανάμεσα τους και το δημοφιλέστατο "Μια κάμπια πολύ πεινασμένη". Το βιβλίο αυτό, που ουσιαστικά μιλάει για την ελπίδα, βεβαιώνει τα μικρά παιδιά ότι γρήγορα θα μεγαλώσουν και θα ανοίξουν τα δικά τους φτερά. Όλα του τα βιβλία, που έχουν μεταφραστεί στις περισσότερες γλώσσες του κόσμου, έχουν επίσης σχέση με τη φύση, το ζωικό βασίλειο, τις βάσεις της οικολογίας και την αισθητοποίησή τους για τα παιδιά.






e-mail Facebook Twitter