Ταξίδι στη Νεκρή Πόλη


Συγγραφέας : Kamysh, Markiyan
Εκδότης : Εκδόσεις Βακχικόν
Έτος έκδοσης : 2024
ISBN : 978-618-231-117-2
Σελίδες : 154
Κατηγορίες : Ουκρανική λογοτεχνία

12.72 € 11.45 €




Στις 26 Απριλίου 1986, στο πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ συνέβη ένα ατύχημα. Οι εκκαθαριστές και οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να αποτρέψουν τα χειρότερα, όμως η περιοχή εξακολουθεί να αποτελεί απαγορευμένη γη, η οποία όμως προσελκύει εξερευνητές που περιπλανιούνται εκεί στα κρυφά. Αυτή η βόλτα στη Ζώνη Αποκλεισμού είναι η ομολογία ενός παράνομου τουρίστα και παρατηρητή του Τσερνόμπιλ. Δεν θα σας δώσει απλώς οδηγίες για να φτάσετε ως εκεί και δεν είναι μια ρηχή προσπάθεια περιγραφής της υποκουλτούρας. Είναι μια διήγηση για όσους θέλουν πάντοτε να βλέπουν την άλλη πλευρά της ιστορίας. Το βιβλίο χαρίζει μια ξεχωριστή οπτική του παράνομου τουρισμού στη Ζώνη. Είναι ένα ταξίδι στον σμαραγδένιο κόσμο της Πολεσίας, μιας μαγικής περιοχής ανθρώπων ρομαντικών και εγκληματιών, αστυνομικών και παρανόμων.

Ο Μαρκιγιάν Κάμις (Markiyan Kamysh) είναι Ουκρανός συγγραφέας. Από το 2010, εξερευνά παράνομα τη Ζώνη Αποκλεισμού του Τσερνόμπιλ. Είναι γιος ενός εκκαθαριστή, πυρηνικού φυσικού και μηχανικού του Ινστιτούτου Πυρηνικών Ερευνών ο οποίος πέθανε το 2003.
Ζει στο Κίεβο και έχει εκδώσει τέσσερα πεζογραφικά βιβλία (μυθιστορήματα και νουβέλες).
Το Ταξίδι στη Νεκρή Πόλη είναι το πρώτο του βιβλίο, το οποίο έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία.

 

 







e-mail Facebook Twitter