"Το ημερολόγιο μιας πατρίδας" περιλαμβάνει θεατρικά έργα που αναφέρονται στις εθνικές μας επετείους, την 28η Οκτωβρίου, την 25η Μαρτίου και την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Τα θεατρικά έργα μπορούν να γίνουν παραστάσεις σε σχολικές γιορτές καθώς και σε θεταρικά εργαστήρια του κλασικού και ολοήμερου σχολείου.
Τους στίχους και τη μουσική των τραγουδιών και των θεατρικών έργων μπορείτε να τα ακούσετε από το Cd που συνοδεύει την έκδοση.
Οι πολύχρωμες ζωγραφιές του βιβλίου δίνουν λύσεις και προτάσεις για τα σκηνικά και τα κουστούμια των μικρών πρωταγωνιστών.
Για γονείς, εκπαιδευτικούς, μικρά και μεγάλα παιδιά.
Ας παίξουμε λοιπόν θέατρο!
Η Ζωή Σκαλίδη γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης. Σπούδασε κοινωνική λειτουργός στην Αθήνα. Παρακολούθησε marketing στο τμήμα Εμπορίου και Διαφήμισης καθώς και μαθήματα Ελληνικής Νοηματικής γλώσσας στην Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδας.
Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου της Σχολής του Λ. Σταυράκου. Συμμετείχε στο έκτο Φεστιβάλ Δράμας το 1992, με τη δική της ταινία "Πίσσα 0,002 και Νικοτίνη 0.0001".
Εργάστηκε σε ταινίες, σε τηλεοπτικές παραγωγές και σκηνοθέτησε θεατρικές παραστάσεις για παιδιά, φοιτητές, άτομα με ιδιαίτερες ανάγκες (με ολική τυφλότητα, αυτισμό) και ηλικιωμένους.
Παράλληλα από το 1983 ως και το 2004, ασχολήθηκε με την επινόηση προγραμμάτων σε παιδικές κατασκηνώσεις (στους τομείς: ψυχαγωγία, χειροτεχνία, συντονισμός) και εργάστηκε σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, σε Κ.Α.Π.Η. και σε θεραπευτήρια ψυχικών παθήσεων.
Διετέλεσε εισηγήτρια σε σεμινάρια για την "ψυχαγωγία παιδιών" του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας καθώς και σε ιδιωτικά Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης. Ακόμη, εργάστηκε σαν ειδική συνεργάτης θεατρικού παιχνιδιού σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.
Από το 1999 εργάζεται συνεχώς στο θίασο "Αθηναϊκές Μαριονέτες", στις παραστάσεις: "Πινόκιο", "Αίσωπος 2000", "Κοπέλια" και "Λίμνη των Κύκνων", σε σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη.
Η ίδια σήμερα οργανώνει και διδάσκει σεμινάρια με θέματα την παιδική ψυχαγωγία, το κουκλοθέατρο, το θεατρικό παιχνίδι κ.τ.λ.
Διατηρεί γραφείο διοργάνωσης παιδικών εκδηλώσεων με την επωνυμία "Η Σκηνούλα μας".
Εδώ και καιρό ασχολείται με την επινόηση ομαδικών και επιτραπέζιων παιχνιδιών καθώς και με τη συγγραφή παραμυθιών, στίχων θεατρικών έργων και βιβλίων για παιδιά.