Το νησί που ταξιδεύει στον χρόνο


Συγγραφέας : Δραγωνέα, Δανάη
Εκδότης : Διόπτρα
Έτος έκδοσης : 2024
ISBN : 9786182208922
Σελίδες : 323
Κατηγορίες : Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Ελληνική

14.35 € 12.92 €




Η Ίζι θέλει οπωσδήποτε να παραμείνει στην Κέρκυρα, αλλά ο μπαμπάς της έχει αποφασίσει να επιστρέψουν στο Λονδίνο. Για να αλλάξει γνώμη, η Ίζι και ο κολλητός της, ο Έντι, βάζουν σε εφαρμογή ένα σχέδιο: να τον κάνουν να ερωτευτεί τη μαμά του Έντι. Υπάρχει, βέβαια, ένα πρόβλημα… Οι δυο γονείς δεν ταιριάζουν καθόλου. Παράλληλα, η αρχή της εφηβείας φέρνει μια σειρά από παρεξηγήσεις αλλά και μερικές σημαντικές «πρώτες φορές»: την πρώτη κοπάνα, το πρώτο φιλί, την πρώτη φορά που λες την αλήθεια στον εαυτό σου. Θα καταφέρουν η Ίζι και ο Έντι να παραμείνουν μαζί όταν όλα γύρω τους μοιάζουν ανάποδα; Στο μεταξύ, στην Αθήνα του 19ου αιώνα, η Ίζι συναντά την Αριάνα, η οποία αγωνίζεται να βρει τη θέση της στον κόσμο. Θα νιώσει επιτέλους η Αριάνα ότι ανήκει κάπου; Και τι θα συμβεί όταν ο μεγάλος της έρωτας της κάνει μια σπουδαία πρόταση; Η Ίζι, πάντα αισιόδοξη, επιμένει πως, δεν μπορεί, όλα θα πάνε καλά. Έστω για κάποιους… έστω και την τελευταία στιγμή… Η βραβευμένη συγγραφέας Δανάη Δραγωνέα επιστρέφει με ένα βιβλίο γεμάτο χιούμορ, ανατροπές και έρωτες που ταξιδεύουν στον χρόνο.

Η Δανάη Δραγωνέα γεννήθηκε στην Αθήνα και µεγάλωσε στην Κέρκυρα. Σπούδασε Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής Ενηµέρωσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών, απέκτησε µεταπτυχιακό τίτλο από το University of The Arts London, αποφοιτώντας µε τιµητική διάκριση, και παρακολούθησε σεµινάρια δηµιουργικής γραφής στο Λονδίνο µε την Elise Valmorbida και στην Αθήνα µε τον Βασίλη Αλεξάκη
Εργάστηκε ως δηµοσιογράφος σε µεγάλους οµίλους περιοδικών στην Ελλάδα. Επί σειρά ετών υπήρξε η αρχισυντάκτρια του περιοδικού ΟΖΟΝ, όπου ανέλαβε και την καλλιτεχνική διεύθυνση εκδηλώσεων µε κεντρικό άξονα τη σύµπλευση µόδας και τέχνης. Μέσω της συνεργασίας της µε το VICE, πραγµατοποίησε σειρά βιντεοσυνεντεύξεων µε σηµαντικές προσωπικότητες του πολιτισµού, όπως ο Νάνος Βαλαωρίτης και η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ. Έχει δώσει οµιλίες µε βασική θεµατική τα στερεότυπα της γυναικείας ταυτότητας στον περιοδικό Τύπο.
Το εφηβικό µυθιστόρηµα Το Νησί της Βροχής – ’Ενα Μυστικό Ηµερολόγιο είναι το πρώτο της βιβλίο.







e-mail Facebook Twitter