Το ταλέντο της αποτυχίας


Συγγραφέας : Χαρπαντίδης, Κοσμάς Ι.
Εκδότης : Ο Μωβ Σκίουρος
Έτος έκδοσης : 2022
ISBN : 978-618-5476-21-2
Σελίδες : 140
Κατηγορίες : Νεοελληνικό δοκίμιο

14.00 € 12.60 €




Ποιοι αποτυγχάνουν στη ζωή; Οι νεότεροι εξαιτίας της απειρίας τους ή οι μεγαλύτεροι από τη ζάλη των εμπειριών τους; Κι αν η αποτυχία είναι ταυτισμένη με τη ζωή σου και αποτυγχάνεις ακόμη κι εκεί που δεν το περιμένεις, τότε ποιος ο σκοπός να επιμένεις; Μήπως γιατί πίσω από κάθε αποτυχία κρύβεται το δράμα της ποιότητας;
Η αποτυχία είναι το δηλητήριο των ικανών, τους στερεώνει, για να την περιγράψουν σε δεκαεννιά αφηγήσεις ζωής, δίνοντας το σύνθημα για νέες εκκινήσεις, αφού συχνά η αποτυχία δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή μιας έκπληξης.


Ο Κοσμάς Χαρπαντίδης γεννήθηκε το 1959 στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας. Σπούδασε νομικά και σήμερα ζει στην Καβάλα. Έχει κατοικήσει, κατά καιρούς, και σε άλλες πόλεις του βορρά. Δικηγορεί από το 1986. Εμφανίστηκε το 1993 με τα αφηγήματα "Μανία πόλεως" (εκδόσεις Επικαιρότητα) και στη συνέχεια το 1995 με τα διηγήματα "Οι εξοχές των νεκρών" (εκδόσεις Νεφέλη). Συνεργάστηκε στην έκδοση του λογοτεχνικού περιοδικού "Υπόστεγο". Το 1997 έγραψε το "Ταξίδι με θέα τη θάλασσα", ένα ανθολόγιο λογοτεχνικών κειμένων για την Καβάλα σε μορφή θεατρικού αναλογίου.






e-mail Facebook Twitter