Τρελό μου αμαξίδιο


Συγγραφέας : Αυτζής, Μερκούριος
Εκδότης : Ψυχογιός
Έτος έκδοσης : 2014
ISBN : 618-01-0294-9
Σελίδες : 48
Κατηγορίες : Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Ελληνική Παιδικά βιβλία, Ελληνικά

6.60 € 4.55 €
 5.49 € Αποθήκευση στο Δίσκο




Είμαι ο Σούζας, το αμαξίδιο της Νανάς και σας πληροφορώ πως είμαι πολύ περήφανος γι' αυτό. Η Νανά είναι η έμπνευση, είναι η ζωή μου. Μαζί πετάμε από το ένα κτίριο στο άλλο...
Πηδάμε από πλατεία σε πλατεία... Τσουλάμε σαν τελεφερίκ...
Και ξεπερνάμε τα εμπόδια της πόλης.  Ποια εμπόδια; Μα... Θα τα βρείτε στην ιστορία αυτού του βιβλίου και ποιος ξέρει; Με τη βοήθειά σας όλα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο. Ελάτε, λοιπόν! Σας περιμένω να μας γνωρίσετε!


Ο Μερκούριος Αυτζής γεννήθηκε στην Ξεχασμένη Ημαθίας. Σπούδασε παιδαγωγικά και θέατρο και είναι κάτοχος Μaster Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στο Μαράσλειο Διδασκαλείο και από το 1987 εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Την οχταετία 1997-2005 ασχολήθηκε με το παιδικό θέατρο ως εμψυχωτής στο θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Μάνδρας Αττικής. Από το 1994 γράφει βιβλία για παιδιά και νέους. Έχει βραβευτεί τρεις φορές από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για τα έργα του: "Το τραγούδι του κότσυφα", "Ο Σοφούλης της Βίβλιπουτ" και "Αν τα παιδιά χτίζαν το αύριο". Πήρε μέρος ως εισηγητής σε συνέδρια παιδικής λογοτεχνίας. Μετέχει ενεργά στον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (Ελλ. Τμήμα της IBBY) από το 1998 και από το 2002 εκλέγεται σύμβουλος και έφορος στο Δ.Σ. αυτού.






e-mail Facebook Twitter